Які особливості передпосівного обробітку універсальним дискатором Bednar Swifterdisc

2022-02-21 16:12:17 1972
Які особливості передпосівного обробітку універсальним дискатором Bednar Swifterdisc

Із кожним роком популярність дискових ґрунтообробних знарядь зростає. Першочергово це пояснюється багатофункціональністю цих машин. Їхнє сучасне технічне виконання дає змогу виконувати різні операції з обробітку ґрунту.

Кожен виробник має свої технологічні секрети щодо виробництва дискових борін, які стосуються, зокрема, використання дисків різної форми та діаметра, їхнього розташування на рамі (кути встановлення, відстань між дисками в ряду, кількість рядів), що дає змогу забезпечити відмінний обробіток ґрунту, зменшити тягове зусилля трактора, підвищити продуктивність тощо.

Дискові знаряддя SWIFTERDISC від компанії BEDNAR із року в рік набувають все більшої популярності серед вітчизняних аграріїв. Першочергово, що робить ці машини такими затребуваними на території України — це їхня універсальність. Адже технічне виконання агрегату дає змогу активно їх використовувати впродовж всього сезону: передпосівний обробіток ґрунту навесні, лущення стерні після збирання сільськогосподарських культур, осіння підготовка ґрунту під висівання — все це не проблема для SWIFTERDISC.

Наразі компанія BEDNAR пропонує машини SWIFTERDISC як у навісному, так і напівпричіпному і причіпному виконанні з шириною захвату від 3 до 18,4 м. Серед особливостей машини слід зазначити можливість якісного обробітку ґрунту на глибину від 2 до 14 см. Насамперед це стало можливим завдяки продуманій конструкції та використанню унікальних агресивних А-дисків, діаметр яких становить 520/560 мм.

«SWIFTERDISC одні з небагатьох агрегатів на ринку, які поєднують переваги дискових агрегатів для здійснення мілкого обробітку ґрунту та роботи на полях із великою кількістю рослинних решток. Завдяки своїй формі та невеликій висоті зуба (20 мм), А-диски забезпечують якісний мілкий обробіток, без так званої шиферності навіть на глибині обробітку два сантиметра. Робота на полях із великою кількістю решток теж не проблема — відносно великий діаметр дисків, агресивний кут встановлення, гостра кромка із можливістю самозаточуватися, забезпечують якісне їхнє подрібнення та перемішування на весь горизонт обробітку.

Наразі на ринку найпопулярнішими є дискатори SWIFTERDISC лінійки ХО_F та ХО_PROFI із шириною захвату від 4,0 до 7,5 м. Ці машини агрегатуються із тракторами потужністю двигуна від 120 до 350 к. с., які є найпоширенішими на ринку.

Відстань між стійками становить 500 мм, а між дисками, відповідно, 250 мм. Саме така відстань є найкращою для роботи на великій швидкості навіть на полях із великою кількістю рослинної маси на поверхні.

Відстань між рядами дисків становить 80 см, а між другим рядом дисків і котком — 128 мм, кліренс машини — 55 см, що робить SWIFTERDISC однією з найкращих машин на ринку.

Налаштування глибини обробітку здійснюється за допомогою гідравліки безпосередньо з кабіни трактора, що дає змогу швидко налаштувати агрегат відповідно до умов.

Стабільність роботи SWIFTERDISC досягається за рахунок інтегрованої в середину транспортної осі, яка дає змогу збалансувати центр ваги дискатора та стабільно працювати навіть на високих швидкостях. Кріплення двох дисків на одній стійці дає змогу покращити проходження пожнивних решток. Кріплення стійок до рами агрегату відбувається за допомогою якісних гумових еластомерів. Ця система відмінно поглинає динамічні навантаження під час роботи, що сприяє якісному захисту рамної конструкції агрегату.

Також хочу відзначити, що ці машини можуть комплектуватися передніми опорними колесами, що дає змогу точно налаштувати робочу глибину дисків та, відповідно, покращити якість обробітку в цілому», — говорить Володимир Касьяненко, бренд менеджер BEDNAR компанії «Агроресурс» .

Як і вся техніка компанії BEDNAR, SWIFTERDISC може бути оснащений низкою додаткових опцій і пристосувань. Зокрема, для виконання передпосівного ґрунтообробітку незамінним буде передня, гідравлічно регулюєма, вирівнююча планка CRUSHBAR, яка дає змогу попередньо вирівняти поле після зяблевого обробітку. Цікавою опцією, яка з кожним роком користується все більшою популярністю в аграріїв, є передній коток із функцією подрібнення рослинних решток TRASH CUTTER, який відмінно себе зарекомендував під час роботи на полях із післязбиральними залишками грубостеблових культур.

За потреби лущильник може бути оснащений штригельними борінками, які встановлюють у задній частині агрегату.

Для того, аби мати змогу підібрати правильний варіант для роботи на різних типах ґрунтів, виробник пропонує широку лінійку котків (всього дев’ять різних модифікацій).

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР