Якісний обробіток ґрунту разом з BEDNAR – результат гарантовано!

2022-02-14 18:30:56 1896
Якісний обробіток ґрунту разом з BEDNAR – результат гарантовано!

Обробіток ґрунту – один із найважливіших агротехнологічних заходів, спрямованих на підготовку ґрунту до посіву, підвищення врожайності вирощуваних культур, боротьбу з бур'янами тощо.

Тому кожен сільгоспвиробник розуміє, що проводити його потрібно якісно. І для цього важливо правильно обрати техніку, яка допоможе досягти стабільних та високих результатів.

Найбільшим виробником техніки для обробітку ґрунту, посіву, внесення добрив та мульчування в Центральній Європі є чеська компанія BEDNAR FMT. На заході України дистриб’ютором сільськогосподарської техніки BEDNAR є ТОВ «Компанія ЛАН». Разом з виробником вона забезпечує максимальний комфорт у роботі та пропонує аграріям найсучасніші агрегати для якісного обробітку ґрунту.

Обробіток ґрунту без оранки

Останніми роками все більше популярності набувають нові тенденції в агротехнологіях. Зокрема, обробіток ґрунту без оранки.

Однією з найважливіших операцій обробітку ґрунту без оранки є швидке лущення. Відповідно до належних сільськогосподарських процедур його слід робити якнайшвидше після збирання врожаю.

Правильно проведене лущення виключає появу на полі хвороб, бур'янів та шкідників, вирівнює поверхню ґрунту, провокує проростання падалиці, яку можна досить легко контролювати, змішуючи падалицю з верхньою частиною ґрунтового профілю за допомогою дискового лущильника. Гострі краї диска добре обробляють ґрунт, забезпечують легке поглиблення та подальше перемішування рослинних решток і органічних речовин із ґрунтом. А якісне загортання рослинних решток у ґрунт забезпечує їх якісне розкладання.

Для виконання цієї операції чудово підходить універсальний дисковий лущильники від BEDNAR  SWIFTERDISC. Однак також можна використовувати обладнання з лапами (долотами), таке як стерньовий культиватор VERSATILL VO_PROFI. Але про нього згодом…

У чому ж основні переваги дискових агрегатів BEDNAR?

Розробники застосовують цікаві в конструктивному плані технічні рішення для окремих типів машин (дворядне компонування заднього пакера, інтегрована вісь, необслуговувані підшипники, система кріплення TWIN-DISC, Х-подібне положення дискової секції, просте управління за допомогою системи BEDNAR EASY Control, компактні транспортні габарити до 3 метрів навіть для машин із найбільшою робочою шириною).

Робоча ширина машин становить від 3 до 18,4 метрів. Завдяки цьому агровиробники можуть обрати дискові знаряддя для різних умов ведення сільського господарства, а також для різних господарств незалежно від їх розміру.

Універсальні дискові лущильники SWIFTERDISC

Модельний ряд SWIFTERDISC включає універсальні дискові лущильники короткої концепції. Вони підходять для швидкого і якісного лущення стерні, а також передпосівної підготовки. За допомогою цих культиваторів можна обробляти ґрунт на глибину до 14 сантиметрів.

Спільно з передньою вирівнюючою планкою Crushbar, встановленою перед першим рядом дисків, SWIFTERDISC створює рівну поверхню ґрунту. Наступні два ряди дисків забезпечують чудовий ефект подрібнення завдяки високій кутовій швидкості. Задні котки мають достатній ефект подрібнювання грудок і запобігають швидкому випару вологи з ґрунту, закриваючи профіль ґрунту.

VERSATILL VO_PROFI – найуніверсальніший культиватор

VERSATILL VO_PROFI – універсальний стерньовий культиватор, призначений для поверхневого обробітку ґрунту після збирання врожаю або для передпосівної підготовки. Стрілчасті та плоскорізні лапи, встановлені у шість рядів, дозволяють відрегулювати машину відповідно до умов господарства, забезпечують відмінну продуктивність навіть при роботі на вологих ґрунтах або полях з великою кількістю рослинних решток.

Порівняно з передпосівним культиватором, цей агрегат має більш високу прохідність, а в поєднанні з вузькими розпушувальними долотами може легко обробляти ґрунт на глибині до 15 сантиметрів.

VERSATILL VO_PROFI доступний у двох варіантах робочої ширини: 6 та 7,5 метрів.

Передпосівний обробіток з використанням компактора SWIFTER

Крім стандартних борін, різних вирівнювачів і котків, при передпосівному обробітку ґрунту часто використовуються культиватори. Переважно вони застосовуються для культивації ґрунту після глибокорозпушування, оранки та інших видів осінніх та весняних підготовчих робіт. Компанія BEDNAR має найбільший досвід серед усіх виробників сільськогосподарської техніки в категорії передпосівних компакторів.

Звертаємо вашу увагу на передпосівний культиватор SWIFTER, який може поєднувати до десяти операцій для створення якісного насіннєвого ложа за один прохід, оскільки важливо звести до мінімуму пересування полем, особливо під час весняної культивації, щоб зберегти зимову вологу у ґрунті та виключити її випаровування.

Об'єднавши кілька операцій в один прохід, можна не лише підготувати якісне насіннєве ложе, а й знизити витрати на обробіток ґрунту. Гідравлічна планка Crushbar або механічна планка добре розбивають нерівну борозну та вирівнюють поверхню ґрунту; лапи або гамма-сошники створюють пухкий шар ґрунту, а ефективна комбінація котків забезпечує ідеальну структуру ґрунту з остаточним ущільненням поверхні для запобігання випару вологи.

Модельна лінійка SWIFTER пропонує робочу ширину від 3 до 18,2 метра.

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР