Amazone продовжує тестувати технологію SmartSprayer

2023-07-05 11:44:37 932
Amazone продовжує тестувати технологію SmartSprayer

Навесні 2022 року AMAZONE показала в роботі причіпний обприскувач UX 5201 SmartSprayer з робочою шириною 36 метрів. У цьому році обприскувачі SmartSprayer ефективно працюють у великих агропідприємствах кількох країн, де вже продемонстрували високий потенціал диференційованого захисту рослин.

Причіпний обприскувач AMAZONE UX 5201 SmartSprayer поєднує камери та систему обробки зображень Bosch з ноу-хау в галузі рослинництва від xarvio в одну, єдину у своєму роді, систему захисту рослин. З пороговими значеннями, специфічними для певної ділянки, та одночасною реалізацією суцільної та точкової обробки за один прохід, витрата гербіцидів може бути знижена на 70%.

UX 5201 SmartSprayer поєднує три істотні для точкової обробки компоненти:

  • сканування;
  • рішення;
  • обробіток.

Розроблені компанією Bosch камери та система обробки зображень повністю сканують поле завдяки інтегрованим світловим модулям, незалежно від впливу навколишнього середовища у світлий та темний час доби. Сенсори здатні відрізнити культурні рослини від бур'янів при робочій швидкості до 12 км/год. xarvio, виходячи з кількості виявлених бур'янів, приймає рішення про проведення обробки у режимі реального часу. Механізм прийняття рішень враховує культуру, час обробки та стратегію боротьби з бур'янами, зважаючи на потреби клієнта та специфіку поля. Вентилі широтно-імпульсної частотної модуляції з форсунками SpotFan (відстань між форсунками 25 см) забезпечують максимальну економію.

SmartSprayer є системою точкового обприскування, яка може бути використана як до, так і після появи сходів і сприяє економії ЗЗР у великих обсягах. Крім того, фермер може зменшити кількість проїздів полем завдяки використанню інноваційної системи з двома баками (у поєднанні з фронтальним баком FT-P 1502) та знизити витрати. Друга напірна магістраль дозволяє провести одночасну, суцільну обробку ґрунтовими гербіцидами, інсектицидами чи фунгіцидами. Разом із підвищеною ефективністю та багатофункціональною можливістю застосування системи, у центрі уваги – користь для навколишнього середовища.

Високотехнологічна штанга нової розробки оснащена готовими до застосування камерами та світловими модулями. Вона забезпечує точковий обробіток. Єдина у своєму роді система ведення штанги ContourControl та SwingStop забезпечує найкращий результат обприскування.

Система розпізнавання зображень від Bosch за мілісекунди розпізнає бур'яни ще на дуже ранній стадії проростання для високоточного та ефективного застосування гербіцидів на цільовій поверхні. Спеціально розроблена технологія світлодіодного освітлення допомагає за складних умов освітленості, наприклад, при тіні або в нічний час. Інтегроване рішення SmartSprayer має перевагу над супутниками та БПЛА, оскільки рослини розпізнаються в міліметровому діапазоні, а обробіток стає можливим в режимі реального часу.

Рішення про те, з якими специфічними налаштуваннями, з якою рекомендованою сумішшю гербіцидів і коли систему SmartSpraying найкраще використовувати, ґрунтується на вдосконаленому механізмі агрономічних рішень xarvio agronomic decision-making engine (ADE) від BASF Digital Farming. З урахуванням достатнього професійного досвіду застосування інтегрованого захисту рослин, різні параметри (культура, спектр бур'янів, погодні умови) автоматизовано переймаються з системи xarvio FIELD MANAGER, обробляються для прийняття рішення і передаються в систему SmartSpraying.

Система SmartSprayer аналізує поріг шкодочинності, а тоді здійснює обробіток тільки в тих місцях, де бур'яни негативно впливають на посіви. Так, при однаковому результаті економія гербіцидів буде більшою, ніж із застосуванням звичайних систем захисту.

Компанія Amazone спільно з Bosch і BASF Digital Farming провела різноманітні дослідження і зі своїм міжгалузевим ноу-хау успішно реалізувала їх у популярному продукті. У найближчі роки перспективна технологія SmartSprayer буде поступово виводитись на ринок.

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР