Як лущильники Swifterdisc працюють в господарствах України

2021-07-01 11:20:46 1775
Як лущильники Swifterdisc працюють в господарствах України

У виборі сільгосптехніки аграрії ставлять різні пріоритети: хтось хоче оптимізувати витрати на виробництво, комусь важлива насамперед якість роботи, хтось віддає перевагу надійності агрегата, ще комусь важливе співвідношення ціни та якості. Продовжуємо переказувати розповіді аграрієв.

А чи існує техніка, що відповідала б усім заявленим вимогам?  У категорії дискових лущильників це однозначно SWIFTERDISC.

У виборі сільгосптехніки аграрії ставлять різні пріоритети: хтось насамперед якість роботи, хтось віддає перевагу надійності.

ДАВІД ОЖЮМ’Є
ВЛАСНИК ТОВ «ЕКОТЕРА» (ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛ.)
SWIFTERDISC XE 12000 ми придбали цієї весни й ще не встигли достатньо його випробувати, втім, перші враження дуже позитивні. На сьогодні обробили ним близько 1 тис. гектарів. У нас стоять агресивні А­диски, розміщені за системою Twin­Disc, тобто два диски на одній стійці. Вони добре і рівномірно подрібнюють й перемішують рештки за невеликого навантаження на трактор. Дванадцятиметровий лущильник працював у нас із тракторами Case IH Magnum 380 і New Holland T8.435. Робоча швидкість — від 12 до 15 км/год, таким чином, обробляємо до 150 га за зміну. Це з тим, що поля в нас нерівні. Цього року працювали після кукурудзи перед сівбою ярого ячменя, а також після соняшнику перед соєю на досить вологому ґрунті, втім, залипання бруду на котках не було — вони обладнані спеціальними чистиками, тож агрегат добре себе показав. Цікаво спробувати його ще і в роботі на більш ущільненому ґрунті відразу після жнив (наприклад, після пшениці чи ріпаку).
ВОЛОДИМИР ШКОЛОВОЙ
«ФРІДОМ ФАРМ ТЕРРА» (ЗАПОРІЗЬКА ОБЛ.)
Наша компанія користується дисковим лущильником SWIFTERDISC XO8000F, який агрегатується з трактором New Holland Т8 390. Зі своїми завданнями агрегат справляється на відмінно, зважаючи, що ми господарюємо переважно на важких ґрунтах (переважно суглинки). Коли ґрунт вологий, на котки часом налипає бруд. Коток обладнано чистиками, які справляються з цією проблемою, тож ми розуміємо, що це питання тільки в особливості ґрунту, а не в лущильнику. За зміну SWIFTERDISC опрацьовує від 120 до 150 га. Працюємо ним після ранніх зернових, соняшнику, сої. Глибина обробітку залежить від того, під яку культуру готується поле. Якщо це передпосівний обробіток, то глибину виставляємо трохи більшу, якщо лущення стерні — меншу. Цієї осені плануємо повністю поміняти комплект дисків, тому що зносилися. А в перспективі хочемо придбати дискову борону від Bednar, адже ця техніка надійна, якісна.
ЄВГЕН ПОЛЯКОВ
ТОВ «ПОНОРИ» (ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛ.)
Обираючи дисковий лущильник, ми на одному полі випробували п’ять агрегатів різних виробників, і SWIFTERDISC ХО 6000 F від BEDNAR сподобався найбільше. Одним із важливих критеріїв у виборі були ціна і якість. Користуємося ним тільки з минулої осені, але вже можу сказати, що агрегат хороший. Агрегатується він у нас із трактором New Holland Т8 410. Працюємо на швидкості від 12 до 16 км/га залежно від площі й операції. В середньому за зміну обробляємо 60–70 га. Лущимо ним рештки після соняшнику, пшениці та кукурудзи, а глибина загортання залежить від культури. Якщо пшениця, то це 5–6 см, якщо соняшник чи кукурудза — 7–10 см.
ОЛЕКСАНДР МИХАЙЛЮК
СТОВ «ВІКТОРІЯ» (ТЕРНОПІЛЬСЬКА ОБЛ.)
Три роки тому після демопоказу ми придбали лущильник SWIFTERDISC XO 6000 F і жодного разу не пошкодували. Він якісно подрібнює і заробляє рештки на 5–7 см, а також за потреби загортає міндобрива. Працюємо лущильником перед основною підготовкою ґрунту: проходимо ним поле відразу після збирання врожаю, а потім здійснюємо оранку або глибоке дискування. Агрегатується він у нас із трактором Case IH Magnum 340, у парі з яким іде на швидкості 8–10, максимум — 12 км/год, залежно від площі та рельєфу поля, адже в нас переважає горбиста місцевість. Незалежно від швидкості та рельєфу агрегат працює стабільно, не підстрибує і тримає глибину. Добре працює на зволоженому ґрунті або за рясної роси. Коли ж бачимо, що ґрунт перезволожений, то його в поле не заганяємо. За зміну лущильник проходить від 80 до 100 га залежно від типу ґрунту та, знову ж таки, рельєфу. Працюємо переважно по зернових культурах — пшениці та ячменю і за три роки роботи агрегат жодного разу не довелося ремонтувати.

 

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР