Як компактор Swifter показав себе в роботі

2024-02-21 15:53:16 1117
Як компактор Swifter показав себе в роботі

Відомо, що від якості підготовки ґрунту залежить подальший розвиток культур, а згодом і майбутній врожай.

Тому особливо важливо правильно підготувати ґрунт навесні перед посівом. Ключову роль на цьому етапі сільськогосподарських робіт відіграє техніка для передпосівного обробітку. Вона має бути надійною і якісно виконувати свою роботу.

Саме таким є компактор SWIFTER від BEDNAR. Даний агрегат призначений для підготовки ґрунту перед посівом різноманітних культур, таких як зернові, олійні та бобові. Його основна функція полягає в розпушуванні та розгладжуванні поверхні ґрунту, подрібненні грудки, створенні посівного ложа, знищенні бур'янів та підживленні ґрунтового покриву. SWIFTER може ефективно впоратися з різними типами ґрунту та підготувати його для успішного посіву рослин, забезпечуючи оптимальні умови для проростання насіння та розвитку майбутньої культури.

Крім того, компактор запобігає переущільненню ґрунту, що спричиняється багаторазовими проходами однофункціональних агрегатів. Адже він за один прохід виконує до восьми операцій!

Оцінили переваги передпосівного компактора SWIFTER моделі SO 8000F і у ТОВ «Герром Інвест-Ярмолинці».

Господарство розташоване на Хмельниччині. В обробітку мають 9500 гектарів землі. Вирощують традиційні культури: озиму пшеницю, озимий ріпак, сою, соняшник, кукурудзу та цукровий буряк. Типи ґрунтів різні: є чорноземи, глинисті та суглинні. Загалом використовують змішану технологію обробітку ґрунту: як глибоке рихлення, так і технологію No-Till по кукурудзі та соняшнику.

«Компактор SWIFTER ми придбали 4 роки тому у офіційного дилера техніки BEDNAR – компанії Тайтен Машинері Україна. Тоді якраз додали у сівозміну ще одну культуру – цукровий буряк, а він, як відомо, дуже вимогливий до якісної передпосівної підготовки ґрунту. І саме SWIFTER якісно виконує цю задачу, – розповідає Іван Коман, головний інженер підприємства. – Вибором агрегату займався особисто я. Розглядали й інші варіанти, проте, тут нам запропонували кращі умови. Тож ми задоволені, оскільки дуже хороше співвідношення «ціна-якість».

Компактор SWIFTER SO 8000F має робочу ширину 8 метрів і виконує сім операцій за один прохід. Починаючи з першої операції, слідорозрихлювачі колії трактора розпочинають процес. Передня гідравлічно керована вирівнююча планка Crushbar вирівнює грубість борозни, тоді як планчастий коток розбиває грудки. Два ряди робочих лап докладно підріжуть та розпушать ґрунт на задану глибину. Компактор працює від 2 до 12 см. Тут важливо зазначити два ключові моменти: по-перше, лапи мають "3D" ефект, що разом з загальною міцністю агрегату дозволяє працювати компактором на поворотах без піднімання робочих секцій. По-друге, SWIFTER має найкраще перекриття лап, що забезпечує довговічність агрегату та якісну роботу без пропусків протягом всього часу.

Після робочих лап вирівнююча планка заспокоює та вирівнює ґрунт. Далі дворядний Crosskill коток сприяє ідеальному подрібненню грудок та ущільнює ґрунт. Даний коток може регулюватися під різні умови роботи, мокрі чи сухі ґрунти. Останньою операцією є фінішне вирівнювання механічною планкою. Конструктивною особливістю середньої і фінішної планки, яка впливає на якість обробки, є можливість регулювання спеціальним гвинтовим механізмом сили їхнього притискання на ґрунт.

Крім того, всі компактори SWIFTER оснащені гідроциліндрами на дишлі, що поглинають удари та навантаження, що сприяє довговічності та якості роботи агрегату.

Отже, за один прохід досягається вирівнювання поля, підрізання бур'янів та створюється ідеальне посівне ложе.

«Компактором SWIFTER ми працюємо вже четвертий сезон. У середньому за рік закриваємо ним близько 3000 га землі, – ділиться пан Іван. – Агрегатуємо з трактором потужністю 290 к.с. Продуктивність агрегату залежить від площі обробітку: в середньому від 40 до 60 га за зміну. Швидкість 12-13 км/год.

На різних ґрунтах і вдень, і вночі компактор працює однаково якісно.

Добре працюють коточки-грудобої, розбивають відмінно грудки.

Попри те, що ми сіємо цукровий буряк дуже рано і в ґрунті є значна кількість вологи, його не забиває. Це одна з головних переваг для нас.

Також компактор за один прохід якісно вирівнює площу та формує оптимальну структуру ґрунту для отримання дружних сходів.

Щоправда, агрегат, який ми придбали, має міцнішу стійку, призначену переважно для обробітку ґрунту перед посівом пшениці та ріпаку. Тому зараз ми плануємо його переобладнати і встановити 4-рядну SB секцію. Минулого року у нас були певні проблеми з полями: можливо, ґрунт був підсушений, бо поверхня мала трохи нерівності, йшла, так би мовити, хвилями. Надіємося, що нова секція допоможе це вирішити».

Відзначив головний інженер і легкість обслуговування агрегату та відсутність серйозних поломок за час експлуатації.

«За гарантією ми не зверталися – не було потреби. Агрегат не настільки складний, щоб у ньому не розібратися самому. Загалом, SWIFTER дуже надійний компактор та виконує всі задачі, які перед ним ставлять наші агрономи», – підсумував Іван Коман.

Анна Артим

Довідка: Тайтен Машинері Україна є офіційним дилером компанії BEDNAR Україна та пропонує широкий спектр обладнання бренду BEDNAR для обробітку, живлення ґрунту та посіву. Обладнання в наявності на складі компанії в Україні. Професійне сервісне обслуговування від висококваліфікованої команди фахівців Тайтен Машинері Україна дозволить підтримувати ваші агрегати у відмінному стані для якісного виконання поставлених робочих завдань.

Звертайтеся за номером

0 800 50 80 80 або залишайте

форму-звернення на веб-сайті www.titanmachinery.ua

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР