Чим сподобались трактори CLAAS AXION 800 українським аграріям

2023-05-26 18:00:06 2401
Чим сподобались трактори CLAAS AXION 800 українським аграріям

Компактний AXION 800 з двигуном, який має додатковий запас потужності понад номінальну, має неперевершене тягове зусилля у своєму класі потужності , та ще цілу низку переваг – може стати чудовою машиною для широкого спектра робіт. Давайте розглянемо докладніше.

В Україні лінійка тракторів CLAAS AXION серії 800 складається з двох моделей – 820 та 850 номінальною потужністю 189 і 233 к.с. (за нормою ECE R 120) відповідно. Усі компоненти й системи AXION 800 розраховані на забезпечення великої надійності та довгий строк служби. Загалом, трактор є базовою машиною для дуже широкого спектра застосувань, і стане в пригоді в багатьох господарствах.

Двигун і трансмісія. CLAAS AXION серії 800 оснащений 6,8-літровим 6-циліндровим двигуном DPS номінальною потужністю 189-233 к.с. А система CLAAS POWER MANAGEMENT додає ще до 35 к. с. до максимальної потужності, які вивільняються у разі потреби при певних умовах.

Редакція AgroPravda.com, поспілкувалась з одним з власників і керівників господарства СФГ Доброва, Сергієм Добровим. Господарство знаходиться в Кіровоградській області. Вирощують зернові, зернобобові, олійні (пшеницю, ячмінь, кукурудза, соняшник, тощо).

Для забезпечення високого крутного моменту навіть на низьких обертах здійснюється регулювання лопатей турбіни залежно від частоти обертання й навантаження, тож «турбояма» відсутня.

 

В парі з двигуном – коробка передач HEXASHIFT від CLAAS. Вона має 6 передач в 4 групах із електрогідравлічним керуванням. Перемикання передач відбувається під навантаженням без переривання потоку потужності. Усі передачі і навіть групи перемикаються без застосування зчеплення – джойстиком DRIVESTICK на підлокітнику. Або це здійснюється автоматично системою автоматичного перемикання HEXACTIV.

Як розповів журналістам AgroPravda.com представник іншого господарства, яке на 8 тис. га вирощує озиму пшеницю, ячмінь, кукурудзу, сою – вони спеціально придбали 6 тракторів AXION 850 для того, щоб мати універсальні машини, узгодити роботу різної техніки та, нарешті, знизити тиск на ґрунт.

В коробці HEXASHIFT на тракторі AXION 800 завдяки дисплею CIS можна налаштовувати функції коробки передач згідно з побажаннями механізатора й умовами роботи.  Через CIS визначається передача зрушення з місця, забезпечується плавне регулювання моментів перемикання, реверсивний механізм REVERSHIFT теж змінюється в меню CIS, тощо.

 

Як розповів Сергій Добров, новий трактор CLAAS AXION в господарстві придбали минулої осені, тож з того часу він продискував десь 200-300 га, а зорав близька 100. Наразі можна відзначити економічність машини, але більш точно можна буде сказати згодом.

Вільно програмована передача для руху на краю поля активується натисканням DRIVESTICK.

Ходозменшувач (опція) дозволяє пересуватись на швидкості до 500 м на годину.

Масогабаритні показники. Трактор має унікальне поєднання компактних розмірів і сили. Невелика загальна довжина 5,68 м (з противагами і зчіпним пристроєм) з подовженою колісною базою 2,98 м дають неабияку маневреність, а крім того – меншу довжину автопоїзда на автомобільних шляхах, хороший огляд, зручність управління, стабільний хід по прямій, збільшене тягове зусилля та підйомну силу.

Оптимальна питома вага (7,4 та 7,9 тонн моделей 820 та 850 без баласту) зменшує витрати палива під час легких робіт, знижує тиск на ґрунт під час догляду за посівами. Але за потреби у високому тяговому зусиллі – питому вагу завжди можна збільшити баластуванням. До того ж фронтальний баласт до 900 кг є у комплекті постачання із заводу.

В іншому господарстві Кіровоградщини журналістам AgroPravda.com розповіли, що із сівалкою ширини 5,6 м трактор CLAAS AXION 850 за 12 годин здатен посіяти близько 35 га, а з сівалкою шириною 8,24 м – 50 га, залишаючись при цьому максимально економічним.

Зазначимо, розподіл ваги з фронтальним баластуванням складає відношення 50:50, що при роботі з важкими агрегатами позаду змінить це значення на найкраще (35:65) для досягнення максимального тягового зусилля.

Передня навіска з підйомною силою до 5,4 тонн – повністю інтегрована і доступна вже в комплектації із заводу. Така навіска має вбудовані гідравлічні і електричні з'єднання сприяє кращому розподілу ваги та допомагає краще гасити коливання.

Трактор оснащений заднім ВВП 540/1000 об/хв у серійній комплектації. Як опція – задній 540/540 ECO + 1000 об/хв , та передній на 1000 об/хв. Обидва ВВП можуть бути керованими дистанційно кнопками.

Кабіна та електроніка. Кабіна трактора змонтована на 4-точковій механічній підвісці, яка має три ступені жорсткості. Наявність підвіски кабіни дуже суттєво впливає на комфорт роботи у полі, та підвищує продуктивність роботи оператора.

Крісло механізатора оснащене пневматичною підвіскою, яка підтримує спину.

Як розповідає Сергій Добров, одразу помітно м’який хід машини, що дається взнаки і на роботі оператора.

Великий об’єм скління та спеціальне розташування стійок забезпечують вільний огляд дороги та навісних знарядь.

Всі моделі в серійній комплектації обладнані кондиціонером.

Загалом, підвищений комфорт оператора дозволяє зберегти високу продуктивність навіть ввечері і вночі.

Багатофункціональний підлокітник був розроблений для забезпечення оптимальної ергономічності. Він створений в результаті численних досліджень в області процесів управління: функції управління, що часто використовуються, розташовані на підлокітнику, а ті, що рідше використовуються - на правій бічній консолі.

Джойстик DRIVESTICK забезпечує інтуїтивне управління і гарантує повний контроль роботи коробки передач HEXASHIFT. Для перемикання і вибору правильної передачі досить одного руху пальцем.

Сергій Добров також відмітив якісну та оперативну роботу дилера CLAAS, який безпосередньо опікується трактором.

Зазначимо, одне зі значних нововведень, яке стає доступним для тракторів AXION у 2023 році, є новий 12-дюймовий термінал CEMIS 1200, який приходить на заміну S10 або S7. CEMIS 1200 стандартно включає функції ISOBUS, а також онлайн-передачі файлів. Термінали мають просте меню і дружній призначений для користувача інтерфейс.  Починаючи з 2023 року трактори серії AXION 800 поставляють з підготовкою під навігацію, або рекомендовано одразу з заводу замовляти комплект з терміналом CEMIS 1200.

 

Дисплей CIS характеризується компактною конструкцією та розумною ергономікою керування. Усі налаштування зручно виконуються за допомогою поворотного перемикача й кнопки ESC.

Через CIS налаштовуються точки перемикання системи HEXACTIV, стандартна передача КПП, прогресивність реверсивного механізму REVERSHIFT, функції бортового комп’ютера (оброблена площа, витрати пального, продуктивність на одиницю площі), індикація інтервалів технічного обслуговування.

В іншому господарстві розповіли, що трактори вже кілька років працюють в господарстві. Середнє напрацювання за сезон складає 1,5 тис. мотогодин, і за цей час жодних проблем не спостерігалося. Тож в господарстві вже переконались в надійності тракторів AXION, тому можуть сміливо їх рекомендувати.

Загалом, професіоналізм CLAAS в області електроніки уособлено в назві EASY, яка розшифровується як Efficient Agriculture Systems (ефективні сільськогосподарські системи) й виконує те, що обіцяє: починаючи з оптимізації машин за допомогою CEMOS AUTOMATIC, продовжуючи системами кермування й моніторингу парку машин із системою TELEMATICS, і завершуючи програмним забезпеченням для управління сільгосппідприємством — із EASY все дуже просто. Ви можете налаштувати найкращу взаємодію своїх систем й отримувати максимум від своїх машин, механізаторів, а відповідно й усього господарства.

 

Для підключення сумісних з ISOBUS пристроїв в задній  частинах трактора знаходиться відповідний штекер. В кабіні можна встановити подальше з'єднання з терміналом ISOBUS. Управління навісним пристроєм здійснюється за допомогою відповідного зображення машини.

Загалом, перелічені особливості CLAAS AXION 800 – і є складовими популярності трактора в нашій країні. Головні з яких: неперевершена потужність у своєму сегменті, комфорт управління трансмісією, наявність підвіски кабіни,  універсальність.  AXION 800 – це надійний помічник, який може бути в пригоді майже цілий рік на най різноманітних роботах.

Детальніше про переваги тракторів CLAAS дізнавайтесь у свого дилера: https://www.claas.ua/pro-nas/poshuk-dilyera

Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР