Як показали себе широкозахватні сівалки Efecta на українських полях

2022-07-04 17:10:15 986
Як показали себе широкозахватні сівалки Efecta на українських полях

Все частіше аграрії роблять вибір на користь широкозахватної техніки. Середній розмір полів в Україні становить 80-120 га, що дає можливість використання більш продуктивних широкозахватних агрегатів.

Парк такої техніки є більш енергоощадним, виконує агрономічні задачі в більш стислі строки, а також вимагає меншу кількість задіяних тракторів та людських ресурсів.

Компанія BEDNAR орієнтується на розвиток і виробництво широкозахватних агрегатів для обробітку ґрунту та посіву вже протягом тривалого часу. Компанія є одним з лідерів у цьому сегменті та може запропонувати повну технологічну лінію українським підприємствам, в тому числі тим, які використовують систему CTF (системf постійних технологічних колій).

Сівалка може працювати на високій швидкості до 20 км/год, що в поєднанні з великою шириною захвату 12 м, забезпечує високу щоденну продуктивність роботи до 200 га в день.

Одним з найголовніших агрономічних етапів є посів культури. В рамках цієї задачі BEDNAR пропонує широкозахватний посівний комплекс EFECTA CE12000 з можливістю підготовки ґрунту за один прохід. Це універсальний агрегат, що має робочу ширину 12 м та двокамерний бункер для можливості внесення добрив під час посіву. Сівалка може працювати на високій швидкості до 20 км/год, що в поєднанні з великою шириною захвату, забезпечує високу щоденну продуктивність роботи до 200 га в день.

David Aujumier, власник ТОВ Екотера, Хмельницька обл.

«Зернову сівалку EFECTA ми придбали у 2021 році для вирішення проблеми якісної підготовки посівного ложе. Моя EFECTA має в якості передньої робочої секції хвилясті колтери PROFI, які якісно подрібнюють пожнивні рештки перед проходом висівних сошників. Та й сама висівна секція має високий тиск сошників, що особливо ефективно для роботи на твердому ґрунті. В результаті отримуємо рівномірні якісні сходи. Раніше ми працювали 12 метровою сівалкою німецького виробника, яка не мала будь-якої передньої робочої секції перед сошниками» - розповідає David Aujumier, власник підприємства ТОВ Екотера, що на Хмельниччині.

Агрегат має чотири варіанти переднього робочого обладнання: передня вирівнююча планка Crushbar, PROFI, TURBO (гострі диски) чи FERTI колтери для внесення добрив.

«Також ефективною виявилася функція посекційного відключення. Окрім економії посівного матеріалу та відсутності пересівів, це спрощує роботу механізатора, адже все відбувається автоматично» - зауважує пан Давід.

Сівалка оснащена чотирма розподільчими головками, що забезпечує рівномірність розподілу насіння та добрив, а також дає можливість посекційного контролю кожні 3 метри робочої ширини агрегату.

«Сівалкою EFECTA ми сіємо пшеницю, ярий ячмінь, сою, гречку, влітку будемо сіяти ріпак. Сівалка агрегатується з трактором New Holland T8.435. Для нашої рельєфної місцевості це дуже вдале рішення. Працюємо зі швидкістю 13-14 км/год, за одну зміну засіваємо 100-110 га».

Висівні сошники сівалки кріпляться за допомогою паралелограма, що забезпечує ідеальне копіювання рельєфу поля та рівномірну глибину посіву по всій ширині. EFECTA може бути оснащена сошниками з міжряддям 12,5 чи 16,7 см.

З метою зменшення тиску на ґрунт сівалка може бути оснащена гусеницями FLOATRAX, що не призводять до ущільнення ґрунту.

Сівалки EFECTA CE12000 є достатньо новими агрегатами для нашого ринку, але вже гарно зарекомендували себе на українських полях. Треба зазначити, що всі широкозахватні агрегати BEDNAR відповідають вимогам ЄС щодо пересування по дорогам та мають транспортну ширину 3 м.

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР