Amazone виводить на український ринок нову причіпну сівалку точного висіву Precea-TCC

2023-05-17 12:52:21 988
Amazone виводить на український ринок нову причіпну сівалку точного висіву Precea-TCC

AMAZONE розширює лінійку сівалок точного висіву і представляє причіпні моделі Precea 9000-TCC і 12000-TCC з робочою шириною 9 і 12 м.

Ця машина розроблена спеціально для агропідприємств, які обробляють великі площі та потребують максимально точно, швидко та якісно здійснити посів, що особливо актуально для ринку України. Сівалка вирізняється особливо точною системою дозування під підвищеним тиском, великим об'ємом бункерів, а також інноваційною системою подачі посівного матеріалу Central Seed Supply. Точне укладання посівного матеріалу забезпечує високу схожість навіть при робочій швидкості до 15 км/год.

Україна стала одним з перших полігонів, де сівалку випробовують на практиці. Наприкінці березня 2023 року сівалка точного висіву Precea 12000-TCC з робочою шириною 12 метрів прибула для практичного випробовування на базі ТзОВ «Городище», що у Волинській області. На сьогодні волинські агровиробники здійснюють посів технічних просапних культур сівалкою Precea 12000-TCC.

Концепція центрального бункера

Для особливо високої продуктивності та оптимального за часом заповнення нові Precea-TCC оснащені центральним насіннєвим бункером об'ємом 2.200 л.

З новою системою подачі посівного матеріалу Central Seed Supply насіння із центрального бункера потоком повітря подається до дозувальних пристроїв.

Там посівний матеріал тимчасово розміщується у невеликому запасному контейнері для кожного ряду. При досягненні максимального рівня заповнення цих розподільчих елементів, потік повітря з посівним матеріалом і подальша його подача автоматично припиняються.

При зниженні рівня потік повітря автоматично відновлюється та сприяє подачі посівного матеріалу із центрального бункера до окремих рядів. Завдяки інтелектуальному режиму подачі повітря системи Central Seed Supply кожен дозувальний пристрій забезпечує себе посівним матеріалом без необхідності складних датчиків або будь-якого електронного управління системою.

Точне дозування у кожному ряду

При дозуванні посівного матеріалу AMAZONE робить ставку на високоточні дозувальні пристрої Electric Drive, що працюють за принципом підвищеного тиску. При цьому посівний матеріал притискається до дозувального диска під дією надлишкового тиску. Ущільнювач обертається з дозувальним диском, забезпечуючи значно меншу споживану потужність сервоприводів окремих рядів. Пов'язана з оптичними датчиками система регулювання відсікачів SmartControl з автоматичним підрегулюванням ефективно запобігає просівам та двійникам. Дозувальний диск із сервоприводом обертається залежно від швидкості та необхідної норми висіву та доставляє посівний матеріал у напрямку висівної трубки. Далі тиск припиняється і насіння чітко потрапляє в посівну борозну, затримується вловлювальним колесом і надійно розміщується.

Точне укладання посівного матеріалу забезпечує борозноутворювач. Два опорні котки та високий гідравлічно регульований тиск на сошник сприяють рівномірному веденню по глибині. Для більшого комфорту AMAZONE пропонує автоматичне регулювання тиску на сошник SmartForce. Воно забезпечує постійне підтримання вертикальної сили, відповідно й рівномірне укладання посівного матеріалу, зокрема, за змінних ґрунтових умов.

Сервопривід дозування ElectricDrive дає змогу комфортно налаштувати необхідну норму висіву через ISOBUS-термінал і є основою для точного диференційованого регулювання норми висіву за допомогою GPS та карти зон полів. Крім того, саме при великій робочій ширині GPS-SectionControl дозволяє активно заощадити в кожному окремому ряду посівний матеріал на клинах та розворотній смузі та пропонує найкращі умови для механічної боротьби з бур'янами шляхом міжрядного обробітку.

CurveControl ‒ оптимізоване укладання посівного матеріалу при проходженні поворотів

Сервопривід окремих рядів дозволяє зберегти незмінною відстань між насінням у ряду по всій робочій ширині навіть при проходженні поворотів. За допомогою датчика кутової швидкості визначається різниця між швидкостями переднього ходу на внутрішній та зовнішній стороні повороту. На підставі цього інноваційна система CurveControl відповідно адаптує кількість обертів дозувальних дисків таким чином, що відстань між насінням залишається незмінною навіть на поворотах. Рівномірна віддаленість дозволяє рослинам отримувати достатню кількість поживних речовин. Відтак формуються однорідні посіви та забезпечується рівномірний ступінь дозрівання.

Двосекційний бункер для добрив

Для одночасного внесення добрив Precea-TCC оснащується двосекційним бункером зі зручним доступом, загальний об’єм якого становить 6000 л. У кожному бункері передбачено окремий дозувальний пристрій, з'єднаний з розподільчою головкою, внаслідок чого серійно пропонується функція одностороннього включення. Внесення добрив здійснюється за допомогою HD-сошника для добрив FerTeC twin. Одночасно встановлюється різниця у глибині укладання посівного матеріалу та добрив. Якщо потім глибина посіву змінюється, то сошник для добрив автоматично переставляє глибину у рівному співвідношенні.

Телескопічне шасі

Precea-TCC буває з 12 або 16 рядами для міжрядь 70, 75 і 80 см. Для шасі Precea пропонується телескопічна вісь. Таким чином, при роботі на полі можна змістити великогабаритні шини для проходження коліс між посівними рядами та запобігання ущільненням безпосередньо під посівними рядами. З колесами Precea-TCC, що телескопічно зсуваються, можна комфортно транспортувати громадськими дорогами при загальній ширині 3 м.

У середньостроковій перспективі асортимент сівалок поповниться також новими моделями для посіву просапних культур вузькорядним способом, зокрема, буряку, ріпаку або сої за міжряддя 45 і 50 см і кількості рядів 18 або 24.

Посівна на Волині

Україна стала одним з перших полігонів, де сівалку випробовують на практиці. Наприкінці березня 2023 року сівалка точного висіву Precea 12000-TCC з робочою шириною 12 метрів прибула для практичного випробовування на базі ТзОВ «Городище», що у Волинській області.

На фото зліва направо: Андрій Михайленко, в.о. генерального директора ДП «Амазоне-Україна», Ігор Ліштван, головний агроном ТзОВ «Городище», Андрій Бойко, представник ДП «Амазоне-Україна» у західному регіоні України
  • Цього року компанія AMAZONE вводить на ринок новий модельний ряд швидкісних причіпних високопродуктивних сівалок точного висіву Precea-TCC, який представлений двома варіантами машин 9 і 12 метрів. Концепція цієї сівалки полягає в поєднанні високопродуктивності з точністю за рахунок великого центрального бункера для добрив і насіння та точного швидкісного посіву. Практика та випробування на теренах України показують, що швидкість 15 км/год. – це не межа: сівалка забезпечила якісний посів навіть у надмірно зволожений ґрунт. Ми з впевненістю можемо сказати, що Precea-TCC – це надійна машина для забезпечення відмінних результатів навіть у непростих умовах, – розповів Андрій Михайленко, в.о.генерального директора ДП «Амазоне-України».

На сьогодні волинські агровиробники здійснюють посів просапних технічних культур сівалкою Precea 12000-TCC. Сівалку в дії змогли побачити офіційні дилери ДП «Амазоне-України» під час презентації.

ТЗОВ «Городище» має в обробітку 9500 гектарів землі у Волинській області. Основні культури, які вирощують у господарстві, це – озимі (пшениця, ріпак), а також ярі – кукурудза, соняшник, соя, цукрові буряки тощо.

Цієї весни агровиробники України зіштовхнулись з низкою складних умов: попри труднощі, спричинені війною, додались погодні умови. Затяжні дощі, низькі температури, що тривали до травня, призвели до максимального скорочення термінів на весняну посівну. У таких умовах надзвичайно важливо мати високопродуктивну швидкісну сівалку точного висіву.

  • Що від сівалки залежить? Від сівалки напряму залежить урожай. Для отримання якісного врожаю потрібні рівномірні сходи. Дуже важлива перевага сівалки точного висіву AMAZONE Precea-TCC у тому, що вона має великі бункери для добрив – на 6000 л, а також для насіння – 2200 л і працює на швидкості 15 км/год. Ці переваги дозволяють нам максимально оперативно сіяти, мінімізувавши витрати часу на дозаправку. Таким чином цією сівалкою без дозаправки ми сіємо в середньому 40 гектарів, – поділився враженнями Ігор Ліштван, головний агроном ТзОВ «Городище».

На сьогодні посівна триває. Випробування сівалки AMAZONE Precea-TCC на базі ТзОВ «Городище» буде проводитись впродовж як весняної, так і осінньої посівної. Про результати випробування ми розповідатимемо впродовж сезону. Слідкуйте за нашими публікаціями у соцмережах.

Детальніше про компанію: www.amazone.com.ua

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР