Віктор Лемкен святкує своє 85-річчя

2023-09-25 16:13:27 945
Віктор Лемкен святкує своє 85-річчя

Віктору Лемкену, багаторічному акціонеру та члену правління компанії LEMKEN GmbH & Co. KG, 24 вересня виповнилося 85 років. У шостому поколінні він перетворив колишню кузню плугів на одну з провідних світових компаній з виробництва сільськогосподарської техніки.

Віктор Лемкен народився на світ 24 вересня 1938 року у Райнберзі як другий син Катаріни та Віктора Лемкен. Вже під час навчання в інтернат-гімназії в Людінгхаузені обраний спадкоємець компанії виявив свою любов до техніки. Навіть сьогодні він описує себе як "технік усім серцем".

Перш ніж Віктор Лемкен зміг поглибити свою технічну пристрасть в рамках 6-місячного стажування у найбільшій на той час європейській компанії з виробництва сільськогосподарської техніки Fahr у Готмадінгені, він пройшов комплексну комерційну підготовку, яку закінчив як спеціаліст з промислової торгівлі і поглибив свої знання  галузі управління бізнесом.

У 1966 році Віктор Лемкен, представник шостого покоління, приєднався до компанії, заснованої у 1780 році. Він взяв на себе завдання з маркетингу та управління персоналом, а також опікувався інвестиціями. Потім, у 1969 році, стався удар долі: його батько помер від раку. Вже через три роки Віктор Лемкен став генеральним директором компанії LEMKEN. На той час на підприємстві в Альпені на Нижньому Рейні вже працювало 230 осіб. Поруч з ним були два менеджери в технічній та комерційній сферах, які дбали про повсякденний бізнес. Це дозволило молодому власнику компанії зосередитися на своїх спеціалізованих темах та реєстрації патентів.

Десятиліттями плуг був знаряддям для обробітку ґрунту, яке уособлювало LEMKEN. Все інше йшло поряд з ним. У 1980 році була запатентована система OptiQuick, яка в кінцевому підсумку дозволила сімейному бізнесу зробити прорив у галузі та вивести компанію на лідируючі позиції на ринку плугів. Розвиток за допомогою технологій завжди був філософією, яка сьогодні відображена в місії компанії "The Agrovision Company". Разом з двома успішними розширеннями асортименту продукції - у 1996 році за рахунок посівної техніки та у 2005 році з виходом на ринок з технікою для захисту рослин - Віктор Лемкен взяв курс на стабільне зростання компанії вище середнього рівня, незважаючи на всі економічну турбулентність.

Так кузня плугів стала спеціалістом з обробітку ґрунту, посіву та захисту рослин. Залишаючись у сімейних руках, LEMKEN сьогодні є однією з провідних компаній у своїй галузі в Німеччині, Європі та світі. Маючи понад 2 000 співробітників по всьому світу, компанія нещодавно досягла обороту в 559 мільйонів євро, 80 відсотків якого було отримано на більш ніж 50 ринках за кордоном. Віктор Лемкен відіграє вирішальну роль у формуванні та впливі на цей позитивний корпоративний розвиток протягом більш ніж 50 років.

Таке зростання було можливе лише завдяки добре підготовленим працівникам. Підготовка та підвищення кваліфікації наступного покоління кваліфікованих працівників, навіть понад потребу, була особливо близькою серцю ювіляра: "Не мати роботи - це погано. Не мати навчання - ще гірше", - завжди було його девізом. За це 4 жовтня 2004 року Президент Horst Köhler нагородив Віктора Лемкена орденом "За заслуги" Федеративної Республіки Німеччина. Сталий подальший розвиток сімейного бізнесу LEMKEN готувався протягом тривалого часу: сьогодні його дочка Нікола Лемкен бере участь в управлінні компанією як член правління та акціонер у сьомому поколінні.

Ще фото
Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР