Яку новітню техніку Lemken представив на Agritechnica-2023

2023-11-24 11:20:52 476
Яку новітню техніку Lemken представив на Agritechnica-2023

Продовжуємо розповідати про найцікавіші новинки Agritechnica-2023. В цьому матеріалі – розкажемо про кілька цікавинок стенду Lemken.

Нещодавно до сім’ї Lemken долучилась нова компанія – південноафриканська Equalizer. І на виставці у Ганновері Equalizer представлений на стенді Lemken.

Нагадаємо, в цьому році Lemken поглинув південноафриканською компанію Equalizer, яка спеціалізується на виробництві сажалок та сівалок.

Це дозволило німецькому виробнику значно розширити модельний ряд навісних знарядь посіву. В асортименті — пунктирні сівалки до 36 рядів та рядові сівалки із шириною захвату 24 м. І ті, й інші розраховані на мінімальну зміну структури ґрунту до прямого посіву.

Тож до Lemken додаються сажалки, сівалки та пневмопричепи.

А паралельне застосування технології Delta-Row, розробленої Lemken, та технології Single-Row, що давно використовується в Equalizer, дозволяє створювати новітні пунктирні сівалки з ефектом синергії.

Зазначимо, техніка Equalizer максимально актуальна для України, і вже присутня в нашій країні.

На виставці Agritechnica 2023 Lemken представив свою найвідомішу дискову борону Rubin 10/10000 з шириною захвату 10 метрів.

Як і в менших моделях Rubin 10 з шириною захвату до 7 метрів, новий агрегат також отримав симетричне розташування дисків, що нівелює боковий увід та економить пальне. Маючи великий діаметр диску 645 мм, борона отримала EU-допуск на транспортну швидкість до 40 км/год.

Нова коротка дискова борона з’єднується з трактором через причіпну кулю чи петлю. Для полегшення процесу зчеплення є гідравлічна опорна стійка. Два ряди вирізних напівсферичних дисків забезпечують повноцінне підрізання на глибині від 7 см. За відстані між дисками 14 см агрегат гарантує роботу без забивання навіть під час роботи з великою кількістю органічної маси. Кожен вирізний диск Rubin 10/1000 обладнано індивідуальним механізмом захисту від перенавантажень з пом’якшеним зворотнім ходом, що зменшує навантаження на раму.

Новий Rubin пропонує багато інших переваг. Так, наприклад, робочі секції мають маятникове кріплення, щоб оптимально копіювати рельєф поля. На дуже нерівних полях або під час роботи на схилах опційно пропонується гідравлічна система вирівнювання „iQ-Contour“ для оптимального копіювання поверхні. Окрім того, для пристосування до змінних умов роботи є гідравлічна система регулювання глибини безпосередньо під час руху. Розворот агрегату в кінці загінки відбувається на котках, які мають особливо стабільні підшипники. Завдяки значній опорній площі коток гарантує безпечну стійкість агрегату та мінімальне ущільнення ґрунту на розворотах.

Інновації відбулися і в транспортуванні. Складування Rubin проводиться із кабіни трактора, при чому запатентована система складування котків попіклується про дотримання транспортної ширини 3 метри, а висоти – 4 метри, що відповідає EU-нормам. При цьому, не зважаючи на значну робочу ширину, Rubin обходиться без дорогого системоносія. Агрегат впевнено та безпечно почується на дорозі на швидкості 40 км/год.

Rubin 10/1000 відразу замінює попередню модель Gigant Rubin 9. 

На виставці Agritechnica 2023 Lemken презентував новий посівний комплекс Solitair DT. Тепер лінійка Solitair DT складається з машин робочою шириною 4, 6 та 9 м.

Вдосконалена конструкція давно відомої серії представлена на Agritechnica. «Максимально можлива ефективність з максимальною точністю» – такими були принципи, якими керувались розробники Solitair DT.

Дев'ятиметрова версія Solitair DT в комбінації з сівалкою-розкидачем для сидератів MultiHub може вносити додатковий третій компонент.

Додатковий ведучий шинний ущільнювач ґрунту утворює подрібнений ґрунт перед дисковою секцією. Для рівномірного вирівнювання землі шинний каток можна замінити секцією вирівнювальних граблин.

Наступну передпосівну обробку ґрунту, на другому етапі, Solitair DT виконує коротка дискова борона Heliodor. При необхідності зменшити інтенсивність обробітку ґрунту замість напівсферичних дисків можна використовувати вертикально розташовані хвилясті. Вони входять у землю з меншою силою, за рахунок чого зменшується втрата вологи та проростання бур'янів.

Перед шинним прикочувальним котком за запитом можна прикріпити сошник для внесення добрив. Добриво точно поміщається на потрібну глибину між двома рядами насіння з тиском сошника до 150 кг за допомогою подвійних дискових сошників.

Опціонально для попереднього ущільнення рядків можна використовувати трапецієподібний каток.

Кожен диск окремо кріпиться до рами за допомогою листових пружин для точного контролю глибини. На відміну від звичайних гумових амортизаторів, листові ресори гарантують, що диски мають значно вищу стабільність гусениці під час роботи. За бажанням вони також доступні з гідравлічним регулюванням.

Серцем техніки для посіву є стійкі до добрив дозатори з окремими електроприводами, кожен з яких подає насіннєвий матеріал в окремий розподільник. Котушки дозаторів, що висівають, зібрані в комплекти, завдяки цьому їх вже не потрібно підключати і відключати. Заміна комплектів котушок, що висіють, здійснюється без використання інструменту. У сошниковому брусі DT використовуються перевірені дводискові сошники OptiDisc з роликом ведення на глибині та паралелограмним кріпленням.

Об’єм насіннєвого бункера –  5100 л у версії з подвійним бункером + 500 л у версії з MultiHub.

Можливі два варіанти: у виконанні Single Shot добриво вноситься разом із посівним матеріалом у загальну насіннєву борозну; техніка Double Shot за допомогою окремих тукових дводискових сошників викладає добриво в одну лінію під горизонт посіву.

Новий застосунок iQblue Go дає змогу проводити калібрування Solitair DT на мобільному пристрої.

Solitair DT можна конфігурувати за допомогою різноманітних опцій відповідно до індивідуальних вимог вашого поля.

На виставці Agritechnica 2023 Lemken представив прополювальну штригельну борону Thulit, чим доповив свою лінійку техніки для механічної боротьби з бур’янами.

Під час розробки виробник дистанціювався від відомих прикладів та представив новий концепт чотирибалкового восьмирядного зубового штригеля. Замість складної комбінації пружин в новому агрегаті використано інноваційну гідравлічну систему регулювання притиску зубців, що гарантує рівномірний розподіл тиску по всій ширині захвату агрегату. Тиск можна безступінчасто регулювати під час роботи з навантаженням до 5 кг. Таким чином Thulit добре справляється з роботою на чутливих стадіях розвитку рослин.

Зубці розташовані з поздовжнім інтервалом 31,25 мм, чим гарантують роботу без забивання. Стабільна, точна опора зубців, що не обслуговується, слугує для оптимального відділення небажаної рослинності. Проста система швидкої заміни зубців значно полегшує роботу. Завдяки точній та сталій адаптації до рельєфу з незмінним притиском штригелів Thulit пропонує універсальне використання як на дуже нерівних площах, так і на гребеневих культурах. Його кліренс є достатньо великим і, оскільки він не використовує звичні пружини, застрягання рослинних решток під рамою є виключеним. Гнучка гідравлічна система дозволяє керувати окремими секціями (Section Control), щоб уникнути багаторазового обробітку.

В розробці конструкції рами основну роль грав фактор зменшення ваги. Тому кількість рухомих деталей, в порівнянні з подібними моделями, було значно зменшено, завдяки чому штригель може використовуватись також із тракторами із меншою підйомною силою навіски. Оператор під час роботи має вільний огляд всієї борони і там самим контролює робочий процес. В транспортне положення зубці складаються автоматично, чим забезпечують високий рівень безпеки.

Штригель Thulit буде доступний з весни 2024 в обмеженій кількості з шириною захвату шість та дев’ять метрів.

Після успішного виходу на ринок пневматичної рядової сівалки Solitair 9+, а потім її розвитку Duo з розділеним насіннєвим бункером – компанія Lemken представляє оновлену версію. 

Спочатку кілька слів про «залізо». Розділений бункер дозволяє одночасно вносити насіння та добрива або навіть здійснювати проміжний посів. Місткість насіннєвого бункера Solitair 9+ Duo складає 1850 літрів. Співвідношення обсягу його секцій може становити 50/50 або 60/40. За рахунок цього можливі два варіанти внесення:

  • У виконанні Single Shot насіння або добрива після виходу з секцій бункера через два електроприводні дозатори зводяться разом. Потім вони надходять висівною трубою до дводискових сошників і укладаються в борозну. Таким чином, можна вносити лише стартову дозу добрив для озимих або повну дозу для ярих культур. У розподільники інтегровано функцію автоматичного перемикання технологічної колії.
  • Система Double Shot розширює можливості укладання. Обидва компоненти подаються до дводискового сошника через здвоєні розподільники по двох висівних трубах окремо. Внесення відбувається або в один ряд, як при використанні технології Single Shot, або роздільно та поперемінно в два ряди за рахунок швидкої зміни патрона технологічної колії у розподільнику. При цьому глибина укладання для кожного другого ряду регулюється окремо за допомогою притискного ролика; різниця глибини укладання може становити до 5 см. Даний метод дозволяє вносити насіння двох різних видів на оптимальній для них глибині посіву або вносити добрива в міжряддях паралельно з посівом.

Робоча ширина складає 3 або 4 метри.

Разом з сівалкою працює ротаційна борона Zirkon 12, яка буває 3, 3,5, 4 та 4,5 м робочої ширини.

А тепер – кілька слів про електроніку. Сівалка Solitair 9+ Duo (як і більшість агрегатів Lemken на виставці Agritechnica-2023) оснащена системою iQblue. iQblue tool monitoring – це система для виявлення поломок і аналізу зносу робочих органів сільгосптехніки у режимі реального часу.

Для цього камера записує зображення робочих органів сільгосптехніки, а програмний алгоритм оцінює їх стан. За допомогою цієї інформації система розраховує не тільки подальший знос, але і час, коли заміна має сенс. За потреби користувач може в будь-який момент переглянути поточний стан робочих органів.

На Agritechnica-2023 компанія Lemken презентувала ще одну свою розробку - універсальну сівалку-розкидач для сидератів та гранул з посекційним регулюванням MultiHub.

MultiHub підходить як для посіву сидератів під час обробітку стерні, так і для внесення дрібного насіння або гранул безпосередньо з основним посівом, будучи встановленим на сівалку. Вперше такий пристрій має функцію посекційного управління шляхом перемикання частини робочої ширини, щоб уникнути перекриття та заощадити посівний матеріал.

MultiHub ємністю 200 або 500 літрів має широкий спектр застосування і може бути адаптований до індивідуальних умов.

Керування секцією може здійснюватися безпосередньо з кабіни трактора через термінал ISOBUS і програмне забезпечення агрегата. Це стало можливим завдяки новій комбінації двигуна-дозатора та перемикачів потоку.

При використанні з сівалкою MultiHub має таку ж кількість секцій, як і сівалка. Дисплей повністю інтегрований в інтерфейс користувача як додатковий пристрій для висіву. Якщо MultiHub використовується з ґрунтообробним агрегатом, його можна відключити наполовину або, для більшої робочої ширини, до чотирьох секцій.

Використання MultiHub відкриває величезний потенціал економії для фермера, оскільки в майбутньому значно зменшиться кількість перекриттів. До цього додається просте управління через термінал ISOBUS і простота роботи на поворотній смузі.

Вам сподобався матеріал? Поширте серед друзів!

Популярні товари

Поиск техники и химикатов Поиск

  • Мотоблоки
  • Трактори
  • Комбайни
  • Транспорт
  • Для ґрунту
  • Збирання
  • Уборочная
  • Навантаж.
  • Добрива та полив
  • Причепи
  • Мототехніка
  • Добрива
  • ЗЗР