yaroslavs написав:Я без каналу ставив рециркуляцію з вуглецевим фільтром — запахи прибирає, але пару “не з’їдає” повністю. Допомагає звичка: вмикати за 3–5 хв до готування, тримати на 2–3 швидкості, ще 10 хв після. Якщо канал буде, то краще прямий і гладкий. І не чекайте дива від режиму “мінімум” — тоді лише підсвітка й легке шумлення.
Я теж через це пройшов і скажу чесно, головне не форма витяжки, а як вона реально працює. Почитайте статтю, там пояснюється які витяжки найкращі і чому всі пхають похилі моделі і що насправді важливо: фіксація скла у відкритому положенні, нижній металевий фільтр і нормальний канал. Я собі зробив коротку гладку трубу без зайвих колін, завжди тримаю скло відкритим і включаю витяжку за кілька хвилин до готування — конденсату більше нема, фасади сухі, запахи не зависають.
З власного досвіду раджу: конструкція має бути з нижнім фільтром і нормальною турбіною, монтаж краще на 150 мм без різких поворотів, користуватись треба правильно (вмикати завчасно, не забувати мити фільтри), ну і підбирати під свої умови — якщо багато смажите, потрібна потужніша, якщо кухня маленька, можна брати з рециркуляцією. Найкраща витяжка — це та, що реально тягне, а не просто блимає лампочками.